STARTSIDA | OM OSS | NYHETER | GALLERI | LÄNKAR | KONTAKT | GÄSTBOK

Om oss

Truck Racing Team Sweden Karlskoga

Hej och välkommen till vår hemsida! Här kommer en liten presentation av vårt team.

Förare är Mikael ”Micke” Johansson född -74. Mikael är sambo och har två barn. Han bor i Fjugesta några mil från Örebro och arbetar i familjeföretaget i Karlskoga. Han började sin karriär på folkracebanorna i Mellansverige och fortsatte sedan med rally, där det bl.a. blev ett JSM-guld 1997.

Micke debuterade i tävlingssammanhang på Nürnburgring 1999 med en Scania T-143. Där placerade han sig på en sjundeplats i Race Truck-klassen. Nästa tävling körde han i Zolder samma år och där blev det en sjätte placering. Sedan dess har tävlandet legat på is till år (2005). Mer om detta kan läsas längre fram på vår hemsida.

Teamchefen heter Lars-Erik Johansson. Lars-Erik är egen företagare i lackeringsbranschen. Det var han som startade det här teamet. Efter att han lagt sin egen rallykarriär på hyllan så kom tävlingssuget tillbaka, om än i lite större format.

1994 övertog Lars-Erik Roffe Björks Scania 142 -85:a och testade den i befintligt skick i Mantorp. 1995 kom Roffe Björks andra bil in i bilden, en Scania T-143 -89 som byggdes om för det årets gällande reglemente. Lars-Erik körde två tävlingar i Alastaro Finland med den innan han placerade sonen Mikael i förarstolen.

Övriga inblandade i teamet är Åke Pålerud som hjälper till med att transportera racetrucken med trailerdragare och ägarinnan Gunhild Johansson som ser till lite av varje, bl.a. mathållningen, flygbiljetter samt det adriminskativa arbetet som behövs för att allt ska fungera.

I dag har teamet tillsammans med Arver Lastbil i Karlskoga byggt om T-124an med bättre väghållning, byggt om kylsystemet för optimal kylning, separerat intercoolern och vattenkylaren för att inte den ena ska värma den andra och tillsatt vattenkylning på dessa,i  övrigt är bilen  utrustad med skivor runt om, mittplacerad motor på 13 L och utrustad med variabel turbo. GRS 900-växellåda med 18 % överväxel samt en bakaxel som har utväxling 3:08

 

Truck Racing Team Sweden Hyltran 461 71991 Vintrosa tfn.+46(0)705338928/+46(0)705274000

IN ENGLISH

                     Hello and welcome to our homepage.                                  

Info about the driver.

The driver is Mikael Johansson born 1974. He has two children 5 and 8 year, he lives in Fjugesta 20 km from Orebro in Sweden. He works as a carpainter.

His first competition in truckracing was at Nürnberg ring 1999, with the old Scania T 143. It is the same veicle as Rolf Bjork Drived before.

Det här är Truckracingteam Sweden

Nu står vi på tröskeln inför 2010 och bygger en mera konkurrent kraftig bil. Vi har startat bygget av en P124 för att spara vikt och kan hamna på minimivikten 5.500kg och i och med den kan vi alldeles säkert placera oss på poängplats 2010